Lezajlott a harmadik szabadedzés a 2019-es Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Az utolsó 60 perces gyakorlás ezúttal 10 perccel később kezdődött, miután a korábbi Forma-2-es futamon egy motorhiba miatt a 4-es kanyarban olaj terítette be a pályát. A csúszásmentesítést a versenyigazgató Michael Masi személyesen felügyelte.

Kissé felhős időben, 42 fokos aszfalton, 24 fokos levegőhőmérséklet mellett kezdték meg a körözést a pilóták. A bokszutca nyitása után a fél mezőny kihajtott a pályára, hogy bepótolhassa a második szabadedzésen az eső miatt elvesztegetett időt. A versenyzőknek nem volt egyszerű dolguk, a rengeteg por miatt teljesen más íveket kellett autózni az érintett kanyarokban.

A köridők folyamatosan javultak a gyakorlás során, nagyban a folyamatosan tisztuló pályának köszönhetően. Húsz perc után a két Ferrari futott először mért kört az élcsapatok versenyzői közül, Sebastian Vettel egy tizedmásodperccel gyorsabb volt Charles Leclerc-nél. A Mercedesek később követték a maranellóiakat, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is kéttizeddel maradt el Vettel akkori etalonjától.

Féltávnál Hamilton a hétvége leggyorsabb körével, 1:17,051-gyel ugrott az élre, akit Bottas követett kéttizedes lemaradással. Vettel korábbi első idejénél ez 279 ezreddel volt jobb. Nem sokkal később Max Verstappen 16 ezredet vert Hamilton idejére Red Bulljával, miközben a pálya környékét egyre sötétebb felhők vették körül. Az aszfalt hőmérséklete emiatt 10 fokot csökkent, ami jelentősen megváltoztatta a tapadási viszonyokat.

Az edzés utolsó harmadában még tovább javultak a köridők. A gyakorlást végül Hamilton új pályacsúccsal nyerte Verstappen és Vettel előtt. A három versenyző egy tizedmásodpercen belül végzett, így egy szoros időmérőnek nézhetünk elébe. Mögöttük a csapattársak, azaz Bottas, Leclerc és Pierre Gasly következtek.

F1: Mindenki a port nyelte az időmérő előtt 1

A Magyar Nagydíj időmérője délután 3 órakor kezdődik.

F1: Mindenki a port nyelte az időmérő előtt 2