A 34. Forma-1-es Magyar Nagydíj második edzése is lezárult a Hungaroringen, az időeredmények nem reprezentatívak, de az elvégzett munka sokat hozhat, ha az időmérő is vizes lesz.

A délutáni gyakorlás balesettel kezdődött, a Toro Rosso újonca, Alexander Albon rögtön az elején az utolsó kanyar gumifalában végezte, miután a kanyar bejáratánál érintette a füvet és kitört alóla az autó.

A legjobb idők már az edzés első harmadában megszülettek, ugyanis csak akkor voltak úgy-ahogy száraz körülmények. A Red Bull-os Pierre Gasly zárt az élen, de egyértelmű, hogy teljes száraz délután esetén egészen más lehetett volna a kép, ideje pedig így is elmaradt az első edzésen futott legjobbtól.

Az edzés közepén viszonylag hosszú eseménytelen szakasz következett, mert a csepergő eső miatt félig-meddig nedves aszfalton a slick gumik már, az esőgumik pedig még nem lettek volna megfelelők, sem az abroncsok elhasználásának, sem az esetleges balesetek kockáztatásának nem lett volna értelme.

Az utolsó 20 percre már elég vizes lett a pálya ahhoz, hogy a csapatok intermediate (átmeneti) esőgumikon kiküldjék az autókat, a pilóták igyekeztek felmérni a körülményeket, a pálya trükkösebb pontjait, hiszen nem kizárt, hogy a szombat délutáni időmérőn is esik majd, akkor jól jöhetnek a most begyűjtött adatok és tapasztalatok.

Nagyon nem jött jól a csapadék a mercedeses Valtteri Bottasnak, hiszen a finn így másfél edzést veszített, miután délelőtt csak két installációs kört futhatott, mielőtt motorcseréről döntött nála a csapat.

A Magyar Nagydíj kvalifikációja szombaton 15 órakor kezdődik.

F1: Baleset az edzésen, Gasly az első 1