A múlt héten felröppent, hogy a Brit Nagydíjon történt újabb ütközésük után a Haasnál meg akarnak szabadulni az egyik versenyzőtől, a jelölt a régóta eső-kelő Romain Grosjean.

A francia utódjaként a Mercedesnél idén tartalékosként alkalmazott Esteban Ocont emlegették, ám a Német Nagydíjra nem történt meg a csere, a főnök, Günther Steiner pedig azt mondta, a nyári szünet előtt nem is születik semmilyen, a pilótákat illető döntés.

A veterán szakújságíró, Joe Saward is úgy véli, hogy Grosjean még kitölti a 2019-es idényt az amerikai alakulatnál, utána pedig nem Ocon, hanem a Renault-nál kifutó szerződésű Nico Hülkenberg ül majd a helyére.

“Nem hiszem, hogy Grosjean az év vége előtt kikerülne a Haastól, ha csak nem őrül meg, és ütközik megint Magnussennek” – mondta a Missed Apex podcastben.

“A gond az, hogy ha kirúgják Grosjeant, egy nála jobb utód is kell. Hallottam vad pletykákat (a Haas-tesztpilóta) Pietro Fittipaldiról, de neki még szuperlicence sincs. Esteban Ocon sem megy a Haashoz. Ő vár a mercedeses ülésre, nem akarja a Haasnál eltékozolni a tehetségét. Sokkal valószínűbb, hogy Nico Hülkenberg lesz Grosjean utódja, míg a Renault-nál Ocon foglalja majd el a német megüresedett helyét” – magyarázta.

Hülkenberg renault-s jövője valóban kétségesnek tűnik, a francia csapat főnöke, Cyril Abiteboul is arról beszélt pár hete, hogy nyitva tartják a lehetőségeket, a német pilóta számára pedig sorsdöntő az idei év.

“Igazából most először hallom ezt, de nem lep meg” – mondta Hülkenberg a Forma-1 hivatalos oldalának, amikor Abiteboul “sorsdöntő” megjegyzésével szembesítették.

“A Forma-1 nagyon eredményorientált sport és üzlet, és ez rendben is van. Ha valaki nem teljesít, már mehet is. Szóval ez nem aggaszt és nem lep meg. Én magam és természetesen a csapat is nagyon sokat vár tőlem, okkal szerződtettek, szóval hoznom is kell az eredményeket.”