Miután a kanadai milliárdos és társasága tavaly nyáron felvásárolta a Force Indiát, egyértelmű volt, hogy 2019-től fia, Lance kapja a csapat egyik ülését, a Mercedes-nevelt Esteban Oconnak mennie kell.

Bár egy ideig a Renault és a McLaren is hitegette Toto Wolffékat, a francia pilótának végül sehol sem találtak helyet, idén a bajnokcsapat tartalékosaként jár a futamokra, azonban egyértelműen a visszatérés a cél.

Wolff nemrég azt mondta, mindenre nyitottak, hajlandóak elengedni Ocont, ha nem Mercedes-kötődésű csapat vinné, az elmúlt hetekben pedig az is felröppent, hogy az ifjonc akár a Haasnál küszködő Romain Grosjean, akár a Williamsnél alulteljesítő Robert Kubica, de még a Renault-nál lejáró szerződésű Nico Hülkenberg utódja is lehet.

“Nehéz számomra, hogy idén nem vezethetek. Nagyon nehéz volt tavaly lenyelni, hogy nem leszek az idei 20 versenyző között, különösen a jó eredményeim fényében. A legfontosabb, hogy minél előbb F1-es ülést találjak” – mondta a francia RMC-nek.

“Minden lehetőség él, a Mercedes nyitott, még ha másik motorszállító csapatáról is van szó. Kikölcsönözhetnek, ez nem probléma. Az elsődleges célom az, hogy a Mercedesnél versenyezhessek, de bármi lehetséges.”

“Ami a pletykákat illeti, az csak jó, ha beszélnek az emberről. Azt mutatja, hogy az F1-ben nem feledkeztek meg rólam. A menedzsmentem keményen dolgozik, keresik a megoldást. Bízzunk benne, hogy hamar meglesz” – magyarázta a 22 éves pilóta.