A negyedik helyről rajtolva jobb versenyre számított Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a 2019-es Forma-1-es Brit Nagydíjon. A hollandot az ötödik helyen intették le, azonban ez nem árulja el a teljes sztorit, ami történt vele.

A futam első felében Verstappen a ferraris Charles Leclerc-rel küzdött a harmadik pozícióért. Többször is a monacói előtt állt, de az Antonio Giovinazzi kicsúszása miatt behívott biztonsági autó belekavart az ő versenyébe is, és visszaesett az ötödik helyre.

A Leclerc-rel való csatát nagyon élvezte a pilóta. “Kemény és agresszív küzdelem volt, de jól éreztem magam” – mondta.

Miután átugrotta csapattársát, Pierre Gasly-t, újra a harmadik helyért autózhatott a holland, de már Sebastian Vettelt üldözve. Rövidebb küzdelem után a német skalpja is meglett, ám Vettel elfékezte magát a következő kanyarban, és felöklelte a Red Bullt. A német visszaesett a mezőny végére, és 10 másodperces időbüntetést, valamint két büntetőpontot kapott. Verstappen az ötödik helyig csúszott vissza, és itt is fejezte be a versenyt.

“Jól nézett ki a dolog. Megelőztem a külső íven, aztán belém jött. Egyértelmű, hogy elfékezte magát, már beszéltünk is egymással. Bocsánatot kért, mi mást tehet?” – írta le a helyzetet Verstappen.

“Őszintén szólva nem tudom, hogy értem célba. A szervó elment, és az ülés is kijött a helyéről, és fékezéskor előrecsúsztam, a kanyarokban pedig jobbra-balra mozogtam. Amikor kiszálltam a kocsiból, a padló és a hátsó rész teljesen le volt rombolva. Örülök, hogy beértem az ötödik helyen” – összegezte a hétvégét a Red Bull pilótája.