Nem lehet teljes a Ferrari öröme a 2019-es Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérője után. Hiába szerezte meg Charles Leclerc a pole-pozíciót, csapattársa, Sebastian Vettel csak a kilencedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap. A német a tizedik helyen végzett, de Kevin Magnussen büntetése miatt egy helyet majd előreléphet.

A német az egész időmérő során valamivel lassabb volt monacói márkatársánál, ám a döntő szakaszban nem derülhetett ki, hogy mit tudna a monacói ellen, a Q3 elején ugyanis a szerelők az 5-ös rajtszámú Ferrari köré gyűltek, és az arckifejezéseken látszott, hogy nagy a baj.

“Az autó elromlott, nem tudtuk beindítani” – árulta el Vettel az időmérő után. “Néhány dolgot már a Q2-ben elvesztettünk, és a Q3-ra minden elszállt. Gyorsan elhatároztuk, hogy változtatnunk kell, de ez nem olyan egyszerű, először is le kellett kapni a motorborítást, ami nem könnyű” – árulta el a német.

A Ferrari a kvalifikációt követően elárulta, hogy egy légkábellel akadtak gondok a motor környékén. “A srácok mindent megpróbáltak, de nem tudtuk időben megjavítani az autót. Frusztráló érzés ez, de az ember nem tud mit csinálni az autóban ülve. Senki sem hibázott. Persze ki kell vizsgálnunk, miért történt ez, hogy ilyen még egyszer ne történhessen” – mondta Vettel.

Annak azért tud valamennyire örülni a négyszeres világbajnok, hogy a csapattársa az élről indulhat vasárnap. “Jó látni a másik autót, hogy sikerült neki minden és meglett a pole. Örülök a csapat sikerének, a saját gondjaimnak már kevésbé” – zárta mondanivalóját a német.