A hőmérő higanyszála 30 fölé kúszott, tombol a nyár, így szokás szerint a pilótapiaci spekulációk időszaka, a silly season is a legmagasabb fokozatba kapcsolt.

Az F1 egyik nagy kérdése, hogy 2020-ra visszatér-e a 2018 végén távozott, idén a WEC-programját világbajnoki címmel záró, az Indy 500-on viszont csúfos kudarcot vallott Fernando Alonso.

A kétszeres bajnok spanyol korábban többször is leszögezte, hogy csakis győzelemre képes autóba ülne be újra, ennek megfelelően a spekulációk is a két élcsapathoz kötik őt.

Az olasz Corriere Dello Sport szerint a bő egy hónap múlva 38. születésnapját ünneplő versenyző “nagyon szeretne” a Mercedeshez szerződni, olyannyira, hogy alapfizetés nélkül, pusztán az eredményekért járó bónuszokért is aláírna.

A Mercedesnél Valtteri Bottas szerződése idén kifut, a 2020-ra szóló opció élesítése a csapaton múlik, így a spanyol nyilván az ő helyére kerülhetne, ugyanakkor a Merci-főnök Toto Wolff korábban arról beszélt, hogy nem szívesen fogadnák a problémás Alonsót, nem szeretnének egy újabb két dudás egy csárdában helyzetet.

A spanyol média ugyanakkor Alonso ferraris visszatérését pedzegeti, a maranellóiaktól 2014 végén távozott pilóta utódja, Sebastian Vettel helyét venné át – már ha bármi alapja lenne a német év végi távozását illető találgatásoknak, de a németnek 2020 végéig szól a szerződése, és néhányszor leszögezte már, hogy nem kíván kiszállni, van még dolga az olasz alakulatnál.

Az EL Chiringuito televízió szintén azt állítja, hogy Alonso “minden korábbinál közelebb áll” a ferraris visszatéréshez.

A spanyol továbbra is szerződésben áll a McLarennel, ám az új csapatfőnök, Andreas Seidl a múlt részének tekinti Alonsót, a jelenlegi versenyzőkre és a jövőre akar koncentrálni, a veteránnal nem nagyon számol.