Nem hozott sok izgalmat a 2019-es Forma-1-es Francia Nagydíj, de ez nem jelenti azt, hogy a versenybíráknak sem volt dolguk. A futam utolsó körében Daniel Ricciardo üldözte Renault-jával a hidraulikai gondokkal küszködő Lando Norris McLarenjét, nyomában az alfás Kimi Räikkönennel és Nico Hülkenberggel a másik Renault-ban.

Az ausztrál Norris előzése közben elhagyta a pályát, valamint ki is terelte a nap versenyzőjének megválasztott angolt a pályáról, aki egy hetedik helyet bukott emiatt, és végül csak a tizedik lett.


Ricciardót a kérdéses manőverek miatt beidézték a versenyfelügyelők. Az ausztrált – noha próbálta elviccelni a dolgot – elmeszelték a bírák, kétszer öt másodperces büntetést kapott. A Renault versenyzője ezzel a 11. helyig csúszott vissza, és Pierre Gasly örülhet a leeső pontnak a tizedik helyen.

Az első büntetés Norris leszorításáért, a második pedig Räikkönen megelőzéséért jár. A Renault ugyanis mind a négy kerekével a pályán kívül volt, amikor a finnt előzni kezdte. Az időbüntetés mellé három büntetőpontot is összeszedett Ricciardo, ezzel az elmúlt 12 hónapban összesen ötöt gyűjtött.