Vizsgálják a versenybírák Daniel Ricciardót, miután az ausztrál vélhetően úgy szerezte meg a hetedik helyet a Forma-1-es Francia Nagydíjon, hogy a pályán kívül autózta körbe a McLaren ifjoncát, Lando Norrist a Mistral-egyenest kettévágó lassítóban, majd ki is terelte a pályáról a fiatal britet, és a pályát elhagyva szerzett jogosulatlan előnyt.

A verseny korábbi szakaszában Romain Grosjeannal is volt egy hasonló csatája – ám az ausztrál erre már nem is emlékezett látszólag, amikor a futamot követően a holland Ziggo Sport kamerái előtt nyilatkozott.

„Grosjean. Vele mégis mi a francot csináltam?” – jegyezte meg a jól ismert, széles vigyorával. „Azt sem tudom, hogy egyáltalán versenyeztem vele. Rendben, semmi gond, bocsánat.”

A tréfálkozást pedig akkor sem hagyta abba, amikor az utolsó körben történtekről kérdezték.

„B*sszák meg mind – ez jó lesz?!” – folytatta, majd diplomatikus hangvételre váltott. „A viccet félretéve, őszintén szólva, amikor előzök, mindig későn és mélyet fékezek, de mostanában folyamatosan szenvedtem a kigyorsításoknál. Jobb már, mint az év elején volt, de még mindig nem olyan, mint a Red Bull-lal volt.”

„Viszont, ha meg se próbálom, akkor egész futamon csak vonatozok mögötte, így meg kellett próbálni. Ám ilyenkor néha a határon táncolok, de természetesen törekszem arra, hogy a pályán tartsam az autót, és ne folyamodjak piszkos módszerekhez” – védte magát a mindig mosolygós ausztrál.

Az eset kapcsán beidézték az érintetteket, és várhatóan büntetést fog kapni Ricciardo: vagy azért, mert veszélyesen tért vissza a pályára, vagy pedig azért, amiért a pályán kívül előzte meg Kimi Räikkönen Alfa Romeóját.