A kilencedik helyről rajtolt és csak a 11. helyen végzett Pierre Gasly a 2019-es Forma-1-es Francia Nagydíjon. A Red Bull versenyzője valószínűleg jobb eredményre számított hazai pályán, de a lágy gumikon történő rajtolás félig-meddig megpecsételte a sorsát.

A francia azonban sokáig életben tartotta a Pirelli által Le Castellet-be szállított leglágyabb gumijait, de a kemény keveréken nem tudta tartani a lépést a többiekkel: Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, valamint Nico Hülkenberg is elment mellette.

Nem erre az eredményre számított a csapatfőnök Christian Horner sem. “Jó munkát végzett a piros oldalfalú gumikon, és jó helyre küldtük vissza a pályára” – kezdte az értékelést. “A fiúk fantasztikusak voltak, 1,9 másodperc alatt megvoltak a bokszkiállással.”

“Daniel [Ricciardo] elé hoztuk ki, de nem ment neki jól a kemény gumikon. Végül a többiektől is kikapott” – tette hozzá Horner, aki többet vár pilótájától. “Frusztrál, hogy nincs mindkét autónk a pontszerző zónában. Biztosan elbeszélgetünk erről vele” – mondta.

A Francia Nagydíj után egyébként a Red Bull az egyetlen olyan csapat, ahol a versenyeket tekintve az egyik pilóta teljes mértékben dominál a másik felett. Max Verstappen eddig minden versenyt jobban zárt 2019-ben, mint Gasly. A verseny előtt egy másik csapat is hasonló cipőben járt, ám ott most éppen megtört a jég.

Gasly amúgy Ricciardo utólagos büntetéseinek köszönhetően végül mégis befért a top10-be, az utolsó pontszerző pozíciót csípte meg.