Méltatlanul kevés szó esik a mezőny végén vergődő Williamsekről, azonban a nem túl izgalmasan alakuló Forma-1-es Francia Nagydíjon tettek azért, hogy néhány szót róluk is ejtsen a közönség.

Ezúttal sem a teljesítményével hívta fel magára a figyelmet a grove-i istálló. A futamot George Russell kezdhette hátrányból, aki büntetés miatt az utolsó helyről vágott neki az 53 körös versenynek. Csapattársa, Robert Kubica a 18. rajtkockából indult, és itt is fejezte be a versenyt, míg Russell mögötte ért célba.

Kubica ezzel olyat tett, amit 2010 óta nem, azaz előrébb végzett csapattársánál egy versenyen. A lengyel eredményét nagyban segítette az a tény, hogy Russell kétszer járt a verseny során a bokszban, míg Kubica csak egyszer.

Az egyszeres futamgyőztes mellett egyszer elment Russell, de a Kubica mindent megtett, hogy a Forma-2 tavalyi bajnoka ne találjon mellette utat. Egy alkalommal le is terelte a pályáról az újoncot.

A mezőnyben így is maradt még egy pilótapáros, ahol az egyik pilóta egyeduralkodó csapaton belül, ami az eredményeket illeti, mégpedig a Red Bull. Pierre Gasly eddig egyszer sem tudta megelőzni Max Verstappent versenyen. A holland eddig nem végzett ötödik helynél rosszabbul a szezonban, míg a francia nem volt jobb még az ötödik helynél.