A Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésén meglepetésre nem a Mercedes valamelyik versenyzője, hanem a ferraris Sebastian Vettel zárt az élen, a német a tavalyi eredményt ismételve szerezte meg a pole-t. A célegyenesbeli interjúkat készítő 2009-es világbajnok, Jenson Button arra emlékeztette Vettelt, hogy 17 futam kellett neki ahhoz, hogy újra időmérőt nyerjen.

Sebastian Vettel, Ferrari (1.):“Hát, Lewis rohadt jó! De igen, nem rossz. Még buzog bennem az adrenalin, szuper, amikor érzi az ember az autót, érzi, hogy minden összejön, nagyon örülök, nagyon jó volt ez. A csapat miatt is örülök az eredménynek, mert nagyon húzósak voltak az elmúlt hétvégék. Pocsék volt a versenytempó a pénteki edzésen, de ma már jobb, de azért kerüljük majd a piros gumit vasárnap.”

Lewis Hamilton, Mercedes AMG (2.): “Nem is tudom, nem igazán vagyok csalódott, mert mindent beleadtam, az utolsó szektorban veszítettünk, ott meg 4-5 tized az előnyük. Nálunk minden klappolt, az időzítés, a munka, egy pillanatra meg is volt a pole, de túl gyorsak voltak. De nem baj ez, jó ez az f1-nek. Annak örülök, hogy sikerült a két Ferrari között zárnom. Az idő fantasztikus, remélhetőleg holnap jó show-t nyújthatunk majd a nézőknek!”

Charles Leclerc, Ferrari (3.): “Nem igazán tudom, küszködtem az autóval, talán a beállításokkal volt gond. A Q1 még jó volt, de aztán a körülmények változásával romlott a dolog, ezen még dolgoznom kell. Sebnek gratulálok, és remélhetőleg holnap jobb leszek a futamon, mint ma. A közepes keveréken jó lehet a versenytempónk, remélhetőleg jó délutánunk lehet a 3. helyről.”