A Haas versenyzőinek házi csatáját Kevin Magnussen nyerte, miután a hetedik helyen intették le a 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. A csapaton belüli versengésnek egy kisebb ütközés lett az eredménye, amiből a dánnak sikerült jobban kijönnie.

Miután Lando Norris és Lance Stroll összeakadt a verseny végéhez közeledve, a pályára küldött biztonsági autó összehúzta a mezőnyt. Így alakulhatott ki az újraindítást követően, hogy a két Haas is egymásra talált. Grosjean többször is a pályán kívül találta magát, egyszer pedig össze is ért a két autó. Szerencsére egyikőjük versenygépe sem sérült, így folytatni tudták a versenyt.

A futamot követően Magnussen higgadtan mesélt az incidensről. “Összeértünk Grosjeannal, de semmi szándékosság nem volt benne. Örülök, hogy mindketten pontokat gyűjtöttünk a csapatnak. Majd leülünk beszélgetni erről, ha lesz értelme. Senki nem akar épp a csapattársával ütközni és biztos vagyok benne, hogy sem Romain, sem az én részemről nem volt szándékos.”

Nagy szerepe volt a Haas formajavulásában a Barcelonába hozott újításoknak is. Az első négy versenyen az amerikai istálló versenygépei rosszul kezelték a gumikat, főleg a hosszú etapokon volt problémájuk ezzel. A fejlesztések egyelőre működnek. “Az elmúlt versenyeken küszködtünk a gumikkal, de ezen a hétvégén sokkal jobban működésre tudtuk fogni őket, mint korábban. Minden körülmény között jól működtek, aminek nagyon örülök” – mondta Magnussen.

“A fejlesztéseink is jól sikerültek. Nincsenek jelentős újítások az autón, sokat számítanak. Jóval melegebb volt ezen a hétvégén, mint az előző versenyeken, ezért remélhetőleg ahogy jönnek a nyári futamok, mi is jobb eredményeket érhetünk majd el” – bizakodott a dán.

Csapattársa, Romain Grosjean is pozitívan értékelte a barcelonai fordulót: “Jól sikerült a hétvégénk. Gyorsak voltunk az időmérőn és a futamon is. A biztonsági autó pályára küldése előtt kényelmesen tartottam a hetedik pozíciót, megvolt a sebességünk is, élveztem a vezetést is. Az utolsó pár kör lett csak kicsit nehézkesebb, de ilyen a versenyzés” – mondta az idei első pontját begyűjtő francia.