A 2019-es Forma-1-es Spanyol Nagydíj legizgalmasabb pillanatát szolgáltatta Lando Norris és Lance Stroll, amikor a pálya első kanyarjában összeértek autóikkal. Stroll Racing Pointja nagy sebességgel kiszánkázott a bukótérbe, de Lando Norris McLarenje sem úszta meg az érintkezést.

Norris nem értette, hogy történhetett meg a baleset. “Gőzöm sincs, mit gondolt” – utalt Strollra a brit. “Kívül voltam, az autóm jelentős része már nem a kettes kanyar aszfaltján haladt. Amikor elkezdett balra fordulni, nem tudom, hogy azt gondolta-e, hogy elvettem a gázt, vagy eltűntem, vagy nem is tudom.”

“Egy bizonyos ponton már láttam, hogy be fog fordulni, de nem volt időm lelassítani” – írta le saját szemszögéből a történteket a McLaren pilótája.

Stroll másképp látta a helyzetet. “Nem láttam még a visszajátszásokat, úgyhogy majd megnézem részletesen. Nem volt sok helyünk, az biztos.”

“Befordultam, hogy egyáltalán be tudjam venni a kanyart. Túl sok mindent nem tehettem, mélyet fékeztem az egyes kanyar belső ívén, és el kellett valahogy kanyarodnom. Sajnos nem volt elég hely két autónak” – vázolta fel Stroll az eseményeket.

A versenybírák a felvételek visszanézése után végül nem osztottak ki büntetést. Véleményük szerint Norris hamarabb is visszavehette volna a tempót, hogy elkerülje a balesetet, de Stroll is körültekintőbb lehetett volna.