A Forma-1-ben 2015-ben bemutatkozott Max Verstappen még “csak” öt futamot nyert a Red Bull színeiben, de a 21 éves pilóta senkit sem tisztel, és főképp senkitől sem tart a pályán.

A holland versenyző egy friss megszólalásban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelről beszélt nem túl hízelgően, a Toro Rosso, a Red Bull és a Ferrari színeiben összesen 52 győzelmet szerző németet szimplán “jó” versenyzőnek titulálta.

“Vettelt mindig is jó versenyzőnek tartottam, másképp nem lehet négy világbajnoki címet nyerni, de sosem láttam benne semmi varázslatost” – mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

“Azért is gondolom így, mert a Red Bullnál Daniel Ricciardónak is sikerült megvernie (2014-ben), most pedig tovább erősíti ezt Leclerc, aki szintén rendesen feladja neki a leckét (a Ferrarinál)” – indokolt a holland.

A Red Bull Verstappent szeretné minden idők legfiatalabb világbajnokává tenni, ám idén talán még nem lesz esély erre, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke pedig azt állítja, a Mercedes csábítgatja is a hollandot.

Bár a mercis kapcsolatot minden fél cáfolta, Verstappen azt mondja, nem félne Lewis Hamilton mellé ülni, ahogy a kortársaként minden bizonnyal hosszú távú ellenfelévé váló Leclerc-től sem tart:

“Ha valaha is felmerülne, hogy Leclerc-rel csapattársak legyünk, én biztosan elfogadom a kihívást. És ugyanez áll Hamiltonra is – bár nyert már öt világbajnoki címet, engem ez nem érdekel.”

Verstappen: Vettelben nincs semmi varázslatos 1