Viszonylag nyugodt versenye volt a Red Bull pilótáinak a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíjon, a sportág ezredik futamán. Max Verstappen a negyedik, Pierre Gasly a hatodik helyre hozta be az RB15-ös kódjelű gépet.

Verstappen az első bokszkiállások után még eséllyel pályázott a harmadik helyre, ám Sebastian Vettel Ferrariját nem tudta megelőzni. A holland azonban így is megverte a maranellóiak másik versenyzőjét, Charles Leclerc-t. „Kicsit kipörögtek a kerekeim a rajtnál, de jól eljöttem. A végén megpróbáltunk másodjára is alávágni a Ferrarinak, hogy megtámadhassam Vettelt. Meg kellett próbálnom, de végül nem volt meg ehhez a tempónk” – utalt a második kerékcseréjére Verstappen.

„A negyedik hely volt ma a maximum. A közepes gumik egész jónak tűntek, de a Ferrari és a Mercedes egyszerűen túl gyors volt. Szerencsém volt, hogy a végén Leclerc nem kapott el, túl nagy volt a különbség köztünk” – mondta Verstappen.

F1: Javuló pályán a Red Bull, de még mindig lassú 1

Csapattársa, Pierre Gasly legjobb Red Bull-lal futott versenyén van túl. A francia amellett, hogy hatodik lett, a verseny leggyorsabb köréért járó bónuszpontot is megkapta. „Örülök, hogy enyém lett a leggyorsabb kör. Láttuk, hogy egy ingyen bokszkiállást beiktathatunk, és úgy döntöttük, hogy ráhajtunk erre. Jó érzés!”

Gasly tempója azonban meg sem közelítette Verstappenét. Ezt a francia már a verseny előtt is érezhette, ezért a piszkos munkát csapattársára hagyta. „Jobb volt a csapat szempontjait tekintve, hogy hagyom Maxot a Ferrarikkal harcolni. Igyekeztem mögötte maradni, óvni a gumijaimat és még jobban hozzászokni az autóhoz.”

„Lépésről lépésre haladunk” – tette hozzá a francia. „Még sok lépés van hátra, de az a jó, hogy pontosan tudjuk, hol tudok még javulni. Erre fogok figyelni a kövekező versenyeken is.”

Nem csak Gaslyról mondható el, hogy lassan összecsiszolódik a géppel, hanem magáról az autóról is, legalábbis Christian Horner csapatfőnök szerint. „A kasztni egy lépéssel jobb lett és a Honda is fejlődik az egyenesekben” – mondta.

„Sikerült elcsípnünk egy helyet és a Ferrari előtt végezni a stratégiának köszönhetően” – mondta Horner. „Jó, hogy elvettük tőlük a leggyorsabb kört is Pierre-nek köszönhetően. Minden pont jól jön az év végi elszámolásban.”