Bahreinben szerdán folytatódott és egyben be is fejeződött a Forma-1-esek első idény közbeni kétnapos tesztje, ma az időjárás nem zavart bele a munkába sivatagi esővel, így a keddinél sokkal többet futhatott mindenki.

A leggyorsabb a williamses George Russell lett, igaz, a tavalyi Forma-2-es bajnok nem saját autójával, hanem a Mercedes W10-esével körözött. A csapatoknak a négy tesztnapból kettőn kötelező ifjoncot bevetniük, és mivel az előírások szerint az számít annak, aki nem indult még kettőnél több F1-es nagydíjon, Russellt “el tudták sütni” annak, míg a sereghajtó Williamsnél a grove-iak saját tesztpilótája, a kanadai Nicholas Latifi vezetett.

Russell 1:29,029-cel zárt az élen a nap legvégén futott körével, ami ugyan bőven elmaradt a múlt szombati pole-tól, de így is 2,7 másodperccel volt jobb, mint amit az angol az időmérőn teljesített a Williamsszel.

A nap nagy részében egyébként a délelőtt élre ugró, majd idejét tovább faragó Sebastian Vettel állt az élen a Ferrarival, de az utolsó másfél órában a Racing Point-os Sergio Perez, majd Russell is jobb kört futott a németnél.

Őket a munkát a Pirelli és a McLaren saját tesztje között megosztó Carlos Sainz, majd a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat követte, míg a Ferrariból mára az Alfa Romeóba átült Mick Schumacher a 6. idővel zárta második Forma-1-es tesztnapját.

A teljes napot vivő pilóták közül a kis Schumi tette meg a legkevesebb kört, 70-et, míg a legszorgalmasabb a Toro Rosso újonca, Alexander Albon volt, aki több mint kétszer ennyit, 143-at ment. Szintén 100 feletti körrel zárt Russell, Vettel, Kvjat, a renault-s Aitken, Latifi, valamint a Red Bullnál végre-valahára bemutatkozott angol ifjonc, Daniel Ticktum is, az angol egyenesen a második volt ezen a téren 135 körével, igaz, az idők tekintetében csak a 9. lett.

Kvjat és Sainz mellett Fernando Alonso is folytatta a pirellis tesztelést, a spanyol a 11. helyre elég legjobb idejét utolsó előtti körén érte el.

Az eredmények természetesen nem igazán mérvadóak a különböző tesztprogramok miatt.

Kattints a képre, galéria nyílik!

F1: A sereghajtó pilótája az élen a teszten 2