Furcsa napon vannak túl a Forma-1-esek Bahreinben, hiszen a múlt hétvégi nagydíj után tartott kétnapos teszt első napján eső hátráltatta a munkát a sivatagi pályán.

Késő délelőtt rövid ideig, délután pár óráig esett, jócskán lerövidítve a tervezett programokat.

A leggyorsabb a Red Bull-os Max Verstappen lett, míg mögötte az F1-ben 2012 óta nem látott név, Schumacher következett, hiszen a Ferrari utánpótlásprogramjában szereplő Mick Schumacher ma a vörös autó volánjánál bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Any first F1 test is spine-tingling . This one not just for the rookie driver; on-track footage of Mick Schumacher testing for Ferrari 👊 . #F1 #Formula1 #BahrainGP #schumacher

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Ápr 2., 2019, időpont: 4:02 (PDT időzóna szerint)

A hétszeres világbajnok legenda 20 éves fia 56 kört tett meg az SF90-essel, a tempót lassan építő ifjonc a pálya délutáni felszáradása után futotta 1:29,976-es idejét a leglágyabb, C5-ös keveréken, amivel ő ment elsőként 1:30 alá, de a Red Bull hollandja nem sokkal a vége előtt elvette tőle az elsőséget, hattizeddel javította meg a Forma-2-es német addigi csúcsát, méghozzá a kettővel keményebb C3-ason.

“Állíthatom, hogy nagyon megható volt a dolog. És azonnal otthon is éreztem magam. Csodálatos volt az első pár kör, látni, ahogy a vörösbe öltözött srácok dolgoznak az autón, dolgoznak velem. Nagyon jól, otthonosan éreztem magam” – mondta a nap végén a kis Schumi.

“Elképesztő volt, amikor először a gázra léptem, borzasztó erős ez a masina! Jól éreztem magam, az autóban pedig hatalmas potenciál van a kanyarokban, a tapadás pedig szinte leírhatatlan. Biztos vagyok benne, hogy még javulhatok. Egyre később és később lehet fékez az ember, az autó pedig még mindig megáll. Őrület volt!” – magyarázta a holnap az Alfa Romeóba átülő német.

Kattints a képre, galéria nyílik!

A 3. leggyorsabb a McLarennél délutánra beosztott újonc, Lando Norris lett, az angol ugyanakkor keveset futott. A wokingi csapatnál a tavaly kiszállt Fernando Alonso alá is autót adtak, a kétszeres világbajnok – a Toro Rossó-s Danyiil Kvjathoz hasonlóan – a Pirellinek végzett gumifejlesztési munkát.

Alonso 64 körrel zárta a napot, asajtá teszeteket végzők közül a legszorgalmasabb a Mercedes címvédője, Lewis Hamilton ment, az angol 77 kört tett a W10-esbe, de a Toro Rossó-s Alxeander Albon (71) és a Red Bull-os Verstappen 69 köre is szép táv.

F1: Verstappen Schumacher előtt az esős sivatagi teszten 2