A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick tavaly erős hajrával nyerte meg a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig a Forma-2-ben indul, ráadásul a Ferrari utánpótlásprogramjába is felvették, ennek keretében a héten Bahreinben zajló Forma-1-es teszten is részt vesz, kedden a Ferrarinál vezetett, ma az Alfa Romeo autójában ül.

A Ferrari jelenlegi sztárpilótája, Sebastian Vettel ezt mondta egykori példaképe fiáról:

“Nyilván a név miatt, amiatt, hogy Michael fia, megvannak az összeköttetések és velük együtt az elvárások is, de ahhoz, hogy valaki az F1-be kerüljön, a tempót is bizonyítani kell. Eddig jó munkát végzett. Jól fejlődött az elmúlt években, megérdemli, hogy most itt van, csak hagyjunk neki teret, adjunk neki időt, hogy nyugodtan tehesse a dolgát. Nem lehet könnyű számára, ugyanakkor szerintem hozzá is van már szokva a nyomáshoz. Majd meglátjuk, mindenesetre nagy izgalom övezi.”

Michael Schumacher egykori benettonos, ferraris és mercedeses munkatársa és barátja, a ma az F1 sportszakmai főnökeként dolgozó Ross Brawn így beszélt a kis Schumiról:

“Kivételes, hogy ilyen fiatal pilóta létére milyen jól kezeli az érzékeny gumikat. Ugyanazt a koncentrációt, fegyelmet, csőlátást látom nála, mint az édesapjánál. Mick jó úton halad.”

F1: A kis Schumi csak “átlagos” pilóta? 1

Ahogy látható, a Schumacherékhez, a Ferrarihoz közel állók is óvatosan fogalmaznak, mások pedig még nyíltabban figyelmeztetnek arra, hogy kár túlhájpolni az ifjoncot:

“Vannak olyan pilóták, akik azonnal leteszik a névjegyüket, mások lassabban találnak magukra. Micknek több időre van szüksége, mint Max Verstappennek, akik az elmúlt években a vezetés tekintetében világbajnok volt, ha az eredmények nem is ezt mutatják. Az autó is nagyon fontos, az pedig, hogy Schumacher a Ferrarit vezetheti, hasznos számára” – mondta az egykori holland F1-pilóta, Jan Lammers az Algemeen Dagbladnak.

Egy másik holland, a veterán tudósító Olav Mol is fenntartásokkal nyilatkozik Schumacherről:

“Egyelőre még nem nyűgözött le, én csak egy olyan fiatalembert látok, aki előtt út áll még. Tehetsége persze van, a Ferrari pusztán a neve miatt nem dolgozna vele, még ha segít is a dolog. De a név önmagában nem lenne elég. De én eddig elég átlagosnak láttam őt az alsóbb kategóriákban. Még rámcáfolhat, van ideje.”