A 2017-es Maláj Nagydíj óta először jutott be mindkét autójával az időmérő edzés harmadik szakaszába a McLaren a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon. Carlos Sainz a hetedik, Lando Norris pedig Romain Grosjean büntetése után a kilencedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását Szahírban.

Sainz lemaradása kevesebb mint egy másodperc volt Charles Leclerc pole-idejétől, és csak egy tizedmásodpercre Max Verstappen Red Bulljától. Tavaly még nem gondolta a spanyol, hogy erre lesz képes a McLaren. “Először is gratulálok az egész csapatnak, amiért mindkét autóval a Q3-ba jutottunk, régóta nem történt ilyen. Ez is azt bizonyítja, hogy jó munkát végzünk és jó az irány is, amerre haladunk.”

“Egy kemény téli időszak és a tavalyi szezon fele kellett ahhoz, hogy megértsük, mi a probléma az autóval, de most végre kifizetődni látszik a sok munka. Sokat tanulunk, folyamatosan fejlesztjük az autót, és most itt vagyunk közvetlenül a nagyok mögött, ami teljesen elképzelhetetlen volt három-négy hónappal ezelőtt” – mondta Sainz.

“Nem igazán értük, hogy kerültünk ilyen közel az élmenőkhöz. Jobb ez így, a nézők is jobban szeretik ezt. Ma majdnem sikerült legyőzni a Red Bullt és 2 másodpercet gyorsultunk tavalyhoz képest. Sőt, az egyik Red Bullt, Gaslyt le is győztük!” – tette hozzá a Fernando Alonsót váltó spanyol.

F1: Rég volt ilyen jó a McLaren 1

Lando Norris, a McLaren második Forma-1-es versenyét futó újonc versenyzője is bejutott az Q3-ba. Norris elkövetett néhány hibát a gyors körén. “Mindkét autóval a Q3-ban végeztünk, ez nagyszerű érzés a csapatnak. Sikerült előrelépnünk az autóval. Nagy önbizalmat ad ez a jó teljesítmény mindannyiunknak.”

“Elkövettem pár hibát, de semmi különöset. Volt egy kisebb elfékezésem a 10-es kanyar bejáratánál, elég trükkös ott a pálya. Talán egy kicsit túlságosan nyomtam, de így is sikerült a Q3-ba jutnom, és ennek nagyon örülök” – mondta a még csak 19 éves brit.