Charles Leclerc F1-es pályafutása első pole-pozícióját szerezte meg a szahíri aszfaltcsíkon. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. A három leggyorsabb pilótával Paul di Resta készített interjút.

Charles Leclerc, Ferrari (1.):

“Hihetetlenül boldog vagyok. A legutóbbi versenyhétvégén nem voltam boldog az időmérő harmadik szakaszában elkövetett hibák miatt, amiket most igyekeztem elkerülni. Rendkívül nehéz a dolgom, Seb egy fantasztikus pilóta, nagyon sokat tanultam tőle eddig is és még valószínűleg fogok is. Azért örülök, hogy előtte lehetek.”

Sebastian Vettel, Ferrari (2.):

“Messze még a vége. Talán egy kicsit visszafogottabban vezettem a középső szektorban, de Charles nagyszerű munkát végzett és megérdemli a pole-t. Örülök, hogy a hosszú etapokon jól mentünk, ez remek alap a holnapi versenyre. A legfontosabb, hogy rendesen elvégeztük a munkánkat és egész hétvégén jónak tűnik az autó.”

Lewis Hamilton, Mercedes (3.):

“Kifejezetten élveztem az időmérőt, jó volt látni, ahogy folyamatosan fejlődtünk az edzések haladtával. A Ferrari elképesztően gyors, Charles kimagaslóan teljesített ma, gratulálok neki. A holnapi nap lesz a fontosabb és jót harcolunk majd a Ferrarikkal. Nagyon gyorsnak tűnnek, de még nem győztek le minket. Leszegett fejjel fogunk holnap küzdeni.”