Fernando Alonso idén ugyan már nem versenyez a Forma-1-ben, sőt, állítása szerint nem is követi a száguldó cirkusz eseményeit, csak az eredmények érdeklik, azért amikor róla esett szó az F1 hivatalos Twitter-fiókján megjelent posztban, igen gyorsan reagált.

Az F1 podcastjének legfrissebb epizódjában a volt Ferrari-elnök Luca di Montezemolóval beszélgetnek, ennek beharangozásaként jelent meg kedden egy, az interjúból kiragadott mondat, ez: “Amikor győz, boldog, de amikor nem, akkor bajban van a csapat.”

A kétszeres világbajnok kommentben reagált: “Okkal nem követtem ezt a fiókot. Itt az emlékeztető, miért! Az elnök úr sosem mondott ilyet. Főleg, hogy én szereztem a csapat pontjainak 80%-át. Együtt versenyeztünk, keményen nyomtuk, szívvel-lélekkel egészen az utolsó fordulóig.”

A később publikált beszélgetésben egyébként ezeket mondta a spanyolról a Ferrarit 2014 őszéig vezető Montezemolo:

“Alonsóról volt szó és nem Alonso-Ferrariról. Amikor győz, boldog, de amikor nem, akkor bajban van a csapat, mert nincs jó kedve. Másképpen fogalmazva: ő kevésbé a csapat része, mint Michael (Schumacher) vagy Niki (Lauda) volt, különösen a nehéz pillanatokban. Könnyű akkor csapattagnak lenni, amikor jól mennek a dolgok.”

“A teljesítmény tekintetében Fernando nagyon jó volt. Szerintem Hamiltonnal és Vettellel van egy szinten, a futamokon megközelítette Michaelt. Alonso nagyszerű versenyző volt, 2010-ben és ’12-ben nem az ő hibájából nem lett világbajnok.”

“Ha nyert volna egy bajnoki címet (a Ferrarival), ma egészen másról beszélhetnénk, azt fejtegetnénk, hogy annak ellenére, hogy évekig nem az övé volt a legjobb autó, bajnoki címet tudott nyerni. Alonso nagyon erős.”