A Red Bull pilótája, Max Verstappen ugyan még mindig csak 21 éves, miközben új csapattársa, a Daniel Ricciardo helyére előléptetett Pierre Gasly 23, a holland lesz idén a csapat első számú pilótája, hiszen immár ötödik évét kezdi a Forma-1-ben és negyediket az alakulatnál.

Egy friss interjúban arról beszélt, hogy kora ellenére ő már nem tekinthető újoncnak, és ennek megfelelően is akar viselkedni:

“Nem tekinthetek magamra újoncként, hiszen négy szezon van már mögöttem. Az ötödik idényem jön, így nem lesz pardon, érettnek kell lennem. De soha nem is voltam Mad Max, én mindig is csak igyekeztem a lehető legjobb eredményt hozni a csapatnak” – utalt arra, hogy a korábbi években, még tavaly is számos hibája, incidense volt.

A 2018-as Brazil Nagydíj után Verstappen meglökdöste Racing Point-os riválisát, Esteban Ocont, amiért az a vezető pozícióból pörgette ki őt – az agresszióért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közmunkával büntette, melynek keretében a holland két alkalommal is a felügyelőszervezet versenybíróival dolgozott, egyszer élesben, a Forma-E marrákesi versenyén, majd az FIA stewardjainak rendezett továbbképzésen, ahol esettanulmányok elemzésében segített. A kérdésre, hogy a versenybírókkal töltött idő változtatott-e a hozzáállásán, így felelt:

“Versenyzőként mindig is ugyanaz maradok. Mindig próbálom a lehető legjobb eredményt hozni, nem azért vagyok itt, hogy második, harmadik legyek. Győztes vagyok, és minden egyes futamot meg akarok nyerni, mindig is erre fogok hajtani.”

“Nyilván ha a bajnoki címért küzd az ember, akkor néha a második hely is jó. De a Forma-1-ben eddig még nem voltam ilyen helyzetben, szóval minden lehetőséget megpróbálok győzelemre váltani.”

Verstappen ugyanakkor láthatóan azzal is egyre inkább tisztában van, hogy nem kell mindent azonnal elérnie, hosszú karrier állhat még előtte:

“A célom, hogy legalább 15 évig legyek a sportágban. Még van 11 évem, akkor leszek 32 éves. De talán 36-37 éves koromig is versenyezhetek. Vagy40-ig. Azon is múlik, mennyire élvezi az ember. Ki tudja, talán 42 éves koromig maradok.”