Múlt héten Jerezben teszteltek az Forma-2-es csapatok, ahol a hétszeres világbajnok legenda Michael Schumacher fia futotta a leggyorsabb időt annak a Prema Racing-csapatnak a színeiben, akikkel a tavalyi évben egészen a bajnoki címig jutottak az Formula-3-as szériában. Ezen a héten újra autóba ülhet, ugyanis folytatódik a felkészülés az idei szezonra, aminek nagy hatása lehet a versenyzői karrierjére.

Apja egykori ferraris főnöke és a család barátja, az FIA-elnök Jean Todt, aki születése óta ismeri és most már versenyzőként is elismeri a legifjabb Schumachert, azt mondta róla: “Imádom őt, nagyszerű srác, és békén kell hagynunk őt. Ő egy nagyon tehetséges versenyző, nagyon alázatos, nagyon jól képzett.”

Hozzátette mennyire becsületes és jó fiú, akit még nem rontott meg a Forma-1 világa.

Az idei szezonban három – tavaly még a Forma-2-ben vetélkedő – versenyző csatlakozik a királykategóriához. A McLarennél Lando Norris, a Williams színeiben a bajnok George Russell, míg a Toro Rossonál Alexander Albon kapott bizalmat és óriási lehetőséget, hogy megmutassák, mire képesek.

Amikor róluk és esélyeikről kérdezték, Todt azt mondta: “Attól függ, hogy milyen lesz az autó, amit vezetnek. Nem attól függ, hogy fiatal és tapasztalatlan-e a versenyző, sokkal inkább attól, hogy milyen autót vezet. Ha jó autójuk van, versenyképesek lesznek.”

Hozzátette azt is, hogy lehetnek bármennyire is jó pilóták, a legjobb sem tudna kimagasló eredményt elérni ha nincs meg hozzá a megfelelő háttér és teljesítmény az autó részéről. Példaként az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont hozta fel, ha őt a mezőny legrosszabb autójába ültetnénk, ő sem lenne képes bajnokságot nyerni. Fernando Alonso is inkább döntött a visszavonulás mellett, mint sem további évekre a mezőny végén ragadjon, magyarázta Todt.

Norris és Albon versenyképes időket értek el a téli tesztek során, míg a Forma-2-es bajnok Russell jelentős hátránnyal kezdte meg a felkészülést élete első Forma-1-es szezonjára. A fiatal angol és lengyel “veterán” csapattársa 3 nap késéssel ültek autóba, miután a Williams csapat nem készült el időben az első tesztre.