A ferraris Charles Leclerc csütörtökön új tesztcsúcsot futott Barcelonában, amit a Forma-1-es előszezoni tesztelés zárónapján csapattársa, Sebastian Vettel tovább javított, a négyszeres világbajnok egy századmásodpercet faragva 1:16,221-gyel zárt az ebédszünet előtt.

Vettelt megelőzően a mercedeses Valtteri Bottas állt az élen 1:16,561-gyel, a bajnokcsapat most először teljesített valódi gyors köröket.

Bottas és Vettel között három tizedmásodperc volt a leglágyabb, C5-ös keverékeken, ám a Ferrari jelentős előnyét sejteti, hogy Vettel korábban a két lépcsővel keményebb, C3-as gumikon is képes volt 1:16,720-as körre – a keverékek közti különbséggel korrigálva ez újra csak 1:15,5 alatti tempót jelent.

Harmadikként a Toro Rossó-s Danyiil Kvjatot rangsorolták, míg a negyedik a mclarenes Carlos Sainz lett, a spanyol délelőtt egy darabig Bottasszal vívott a leggyorsabb körökért.

Kimi Räikkönennek nem volt szuper délelőttje, volt egy megcsúszása, majd egy leállása is, de valószínűleg cseréltek volna vele a Red Bull-osok, hiszen nem elég, hogy Pierre Gasly csütörtöki balesete után az autóra régebbi alkatrészeket kellett visszaszerelni, Max Verstappen csak 29 kört tett meg, és az utolsó két órában nem is járt a pályán.

F1: A Ferrari uralja a tesztet, tempót villantott a Merci 1