A második 2019-es előszezoni teszt második napján is a McLaren lett a leggyorsabb, Lando Norris után Carlos Sainz is az élre repítette a narancs-kék autót, ráadásul a spanyol pilótai idei tesztcsúcsot is futott Barcelonában.

Sainz még az ebédszünet előtt, a Pirelli C4-es abroncsain hozta össze az 1:17,144-es kört, amelyet aztán senki nem is tudott megjavítani, sőt, igazán megközelíteni sem, hiszen a másodikként rangsorolt Sergio Perez már hajszál híján héttizeddel volt lassabb.

A harmadik Sebastian Vettel lett a Ferrarival, de az olasz csapat számára a szerdai volt az eddigi legrosszabb tesztnap, ugyanis a négyszeres bajnok még késő délelőtt balesetet szenvedett. A német az autó hibája miatt irányíthatatlanul, egyenesen szaladt ki a 3-as kanyar bukóterébe, és az SF90-est csak a TecPro-korlát állította meg.

Az incidens után jó ideig állt a körözés a biztonsági korlát javítása miatt, a Ferrari pedig nem is végzett több érdemi munkát a pályán, a délutánra beosztott Charles Leclerc mindössze egyetlen installációs kört tett meg nem sokkal a leintés előtt.

A negyedik idő az Alfa Romeó-s Kimi Räikkönené lett, a finn azonban az edzés legvégén a pályán állt le az autóval. A Red Bull-os Max Verstappen a hosszú etapokra koncentrált szerdán, de délután kis híján Vettel sorsára jutott, ám a némettel ellentétben ő ki tudott kecmeregni a kavicságyból, így később folytathatta a munkát.

Sainz és a williamses Robert Kubica 130-130, Verstappen 128 kört tett meg ma, de csapatként a Mercedes volt a legszorgalmasabb: a versenyképes időt továbbra sem villantó bajnokoknak Lewis Hamilton és Valtteri Bottas összesen 176 kört, majdnem három versenytávot hozott. Rájuk is fért, hiszen kedden délután motorcsere miatt az ezüst nyíl vesztegelt sokáig a garázsban.

F1: Duplázott a McLaren, videón Vettel balesete 1