2014-ben a McLarennél, 2016-ban a Renault-nál is versenyzett egy-egy évet, de az amerikai Haasnál talált tartós otthonra Kevin Magnussen, aki az autó versenyképességét elég jól kihasználva tavaly az egyéni bajnokság 7. helyén zárt, azaz ő volt a legjobb a három élcsapat hat pilótája mögött.

A dán ugyanakkor nem örül a “kisbajnoki” címnek, ezzel az eredménnyel sosem lesz elégedett.

“Sokat számított, de azért nem egy fantasztikus eredmény, mégis csak a hetedik hely. Nagyon messze van attól, amit elképzeltem, egész más a gondolkodásom most, mint ahogy képzeltem annak idején. Ez elég szar. De azért így is a Forma-1 és így is örül az ember, amikor jól teljesít, de azért várom azt a napot, amikor másképp lesznek a dolgok” – mondta az ESPN-nek.

“Ha srác koromban azt mondták volna, hogy Kevin, egy nap örülsz majd a hetedik helynek, kinyírtam volna magam. De ez a helyzet. Egyszerűen ilyen ma a Forma-1, ha nem a három élcsapat valamelyikénél vagy, el is felejtheted a győzelmeket és a dobogós helyezéseket. Egy kicsit szomorú ez. Így is örömöt okoz, amikor azt érezzük, hogy mindent beleadtunk, de remélhetőleg egyszer lesz okunk valami nagyobb dolgot is ünnepelni, dobogókat, győzelmeket, mit tudom én…”

“Nem így képzeltem a Forma-1-et!” 1

Magnussen a belemenős, agresszív, ütközésektől sem félő stílusával az elmúlt két évben az F1 rosszfiújává vált, de azt mondja, alapvetően nem ilyen ő, csak a fentiek kényszerítik ki a keménykedést.

“Nem, nem ez a természetes számomra. De igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a helyzetemből. Ha az ember a top10 határán küzd, akkor sokszor nincs mit veszítenie. Ha a bajnoki címért állsz harcban, ha a Mercedesben, a Ferrariban vagy a Red Bullban ülsz, akkor garantált a top6-os eredmény. Akkor mindenképp meglesz a pontszerzés, és inkább elfogadod a 6. helyet, ahelyett, hogy kockáztatnál, hogy 5. legyél. De ha a középmezőnyben vagy, a 10. helyen állsz és megelőznek, akkor úgyis cseszheted, szóval kénytelen vagy kockáztatni. Ez a különbség.”

“Egészen másképp vezetnék, ha a bajnoki címért küzdenék. Harcoltam már bajnoki címért (az alsóbb kategóriákban), és olyankor másképp is versenyeztem. De most ez a helyzet.”