A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick idén megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, a jövő évtől pedig már az F1 előszobájának számító Forma-2-ben folytatja pályafutását.

A 19 éves ifjoncra édesapja két korábbi munkaadója, a Ferrari és a Mercedes is figyel, korábban jelezték, hogy itt is, ott is szívesen fogadnák.

A Motorsport olasz kiadása arról ír, hogy a kis Schumi mostanra döntött, maranellói támogatással képzeli el a jövőjét – ugyanakkor hivatalosan még nem szerződött a Ferrari utánpótlásprogramjába.

Schumacher döntése mögött apja sokkal eredményesebb ferraris múltja mellett az elmúlt időszak fejleményei állhatnak: míg a Mercedes utánpótlásprogramja beismerten elakadt, Pascal Wehrleint ejtették, Esteban Ocon kipottyant az F1-ből, csak George Russell jutott be a Williamshez, a Ferrari neveltje, Charles Leclerc az idei Alfa Romeo Sauber-es idény után jövőre már a maranellói istállónál versenyez Sebastian vettel mellett, a helyére pedig az olaszok másik neveltje került, Antonio Giovinazzi.

Schumi a Forma-3 után a Forma-2-ben is a Prema-csapatnál versenyez majd, az istálló pedig hagyományosan szoros kapcsolatot ápol a Ferrarival.