Miután a Ferrari 2019-re előléptette neveltjét, Charles Leclerc-t, a maranellói csapattól év végén távozó Kimi Räikkönen lecsapott a monacói ifjonc megüresedő helyére az Alfa Romeo Saubernél.

A másik, jelenleg Marcus Ericsson által elfoglalt ülés sorsa akkor még nyitott maradt, de mostanra ez is tisztázódott, a svéd pilótát négy idény után kiveszik a versenyzői pozícióból, helyére a Ferrari neveltje, Antonio Giovinazzi kerül. Ericsson harmadik, tartalékos versenyzőként marad a csapatnál.

A 24 éves olasz korábban többször vezette már a svájciak autóját, a 2017-es idény elején két versenyhétvégén, Ausztráliában és Kínában is szolgált náluk a sérült Pascal Wehrlein helyetteseként.

“Nagy örömmel csatlakozom az Alfa Romeo Sauber F1 Teamhez. Az álmom válik valóra ezzel és hatalmas öröm, hogy versenyzési lehetőséget kaptam a csapatnál. Olaszként hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan sikeres és legendás márkát képviselhetek, mint a Alfa Romeo. Szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak és a Alfa Romeo Saubernek, amiért lehetőséget adtak nekem! Nagyon motivált vagyok, alig várom, hogy megkezdhessük a közös munkát!” – mondta Giovinazzi.

A csapatfőnök, Frederic Vasseur így beszélt az új pilóta igazolása kapcsán:

“Nagy örömmel mutatjuk be a tejes 2019-es versenyzői felállásunkat! Először Kimi Räikkönent szerződtettük, egy végtelenül tapasztalt pilótát, aki nagyban hozzájárul majd az autónk fejlesztéséhez és általában is felpörgeti majd a csapat fejlődését. Az Alfa Romeóval együtt üdvözöljük Antonio Giovinazzit, aki Charles Leclerc helyét veszi át. A múltban már dolgoztunk vele, nagy potenciálról tett tanúbizonyságot. Elszántak és motiváltak vagyunk, a cél, hogy tovább javuljunk és érdemi pozíciókért küzdjünk majd.”

Giovinazzi a hétvégi Orosz Nagydíj első szabadedzésén már be is ül a Sauberbe, péntek délelőtt Ericsson autójával köröz majd Szocsiban.