Miután a Mercedes látszólag sehol nem tud Forma-1-es szerezni neveltjeinek, a főnök, Toto Wolff újra elővette a néhány évente újra és újra felmerülő ötletet, miszerint lehetővé kellene tenni, hogy a csapatok harmadik autót is indíthassanak. Wolff azt mondja, csak ifjoncokat lehetne ültetni a harmadik járgányba.

A Ferrari korábban maga is felvetette a harmadik autók ötletét, a Mercedes valószínűleg most is csak rájuk számíthatna támogatóként, más csapatok elutasítják, vagy legalábbis kétkedve állnak a megvalósíthatósághoz:

“Mi nem támogatnánk a harmadik autókat. Már így vannak csapatok közti együttműködések, aztán jönnének még a harmadik autók, hol lenne a vége? Ez újabb lépés lenne a rossz irányba” – mondta a Williamst irányító Claire Williams, utalva arra, hogy a független, középmezőnybeli csapatoknak ezzel minimálisra csökkenne az esélye a jó eredményekre.

“Érdekes dolog ez” – nyilatkozta a Red Bull-főnök Christian Horner a Motorsport.comnak. “De a harmadik autók versenyeztetésének gyakorlati oldala, például a bokszkiállások, nagyon bonyolult kérdés. Érdekes elképzelés, de amint a gyakorlati oldalát nézzük, nagyon-nagyon komplexszé válik. És szerintem a középmezőny csapatai sem örülnének túlságosan.”

A Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mellett talán még a McLaren engedhetné meg magának a harmadik autó bevetését.

“Tetszik a harmadik autós ötlet, de hogyan valósítanánk meg?” – reagált a McLaren-vezér Zak Brown. “Úgy gondolom, hogy a rajtrácson elférnének, de nem mindenkinek lehetne harmadik autója. Lehet, hogy csak bizonyos versenyeken kéne őket indítani, de mindenképp fair és egyenlő alapokon kellene intézni.”