A McLaren júliusban bejelentette, hogy technikai főnökként leigazolta a jelenleg a Toro Rossónál ugyanebben a pozícióban dolgozó James Key-t, ám a Red Bull részéről gyorsan jelezték, hogy nem eszik olyan forrón a kását, Key-nek még évekig szól a szerződése velük.

A McLaren a színfalak mögött egyezkedésbe kezdett a Red Bull-lal a szakember korábbi elengedéséről, felmerült, hogy talán a wokingiak ifjoncát, Lando Norrist szeretnék, hogy a Toro Rossóba ültessék az angolt (akit azóta le is kötött a McLaren 2019-re), ám az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt mondja, egyszerűen a pénzről van szó.

“Megmondtuk a McLarennek, mivel lehetne megoldani a kérdést, de azóta sem hallottunk semmit. Nekünk nem sürgős. Csak a pénzről van szó, nem keverjük a dolgokat” – mondta a Motorsport.comnak az osztrák.

A Red Bull minden bizonnyal igen komoly árat kér Key-ért, a McLarennél még csak alkudozni sem kezdtek:

“Nem folytatunk velük tárgyalást. Ők ismertették a feltételeiket, számunkra pedig nem elfogadhatók ezek a feltételek” – mondta a McLaren-vezér Zak Brown.

“Jamesszel szerződést kötöttünk, szóval a McLarenhez jön majd, de az időzítésen még dolgozunk. Nagyon valószínűtlen, hogy idén megérkezne, és még nincs is erre semmilyen időpont.”

Brown elárulta, hogy a csapat újjászervezése és megerősítése keretében egyik korábbi szakemberüket, az azóta a Ferrarit is megjárt Pat Fryt is visszahívhatják: “Több emberrel is tárgyalunk, hogy megerősíthessük a műszaki stábunkat. Máris felvettünk egyeseket, csak nem beszéltünk róla, és hamarosan mások is érkeznek. Mindent bejelentünk majd a maga idejében.”