A Forma-1-ben jelenleg három csapat – a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull – alkotja az élmezőnyt, majd mögöttük következik a “második liga”, a győzelemre, de még a dobogós helyezésekre is csak elvétve esélyes középmezőny. Vagyis…

A jelenleg a konstruktőri bajnokság 5. helyén álló Haas-Ferrari főnöke, Günther Steiner szerint mostanra értelmét veszítette a kifejezés, ugyanis a három nagy mögött annyira szoros a verseny, hogy az egy szerm Williams kivételével mindenki a “középmezőnybe” tartozik.

“Igazából nincs már középmezőny. Egyszerűen vannak a többiek. Ott az első három, aztán a többiek. Idén a negyediktől a tizedik csapatig bárki hajthat a pontokért, ahogy már láttuk is. Persze azért nem rossz ötödiknek lenni. A tesztelés után is reális célnak tűnt, persze nagyon is tudatában vagyunk, hogy ehhez kemény munka kell, és ez így is van” – mondta az olasz szakember.

Steiner az autó potenciálja alapján a konstruktőri 4. helyet is elérhetőnek érzi, persze ehhez az is kellene, hogy Romain Grosjean ne csak kilenc futamonként egyszer szerezzen pontot.

“Azt hiszem, az autó elmúlt három futamon látott potenciálja alapján a negyedik helyet is megcélozhatjuk. Aztán hogy sikerül-e elérni, az már más kérdés. Nem szeretnék önteltnek tűnni, nem fogom azt mondani, hogy negyedikek leszünk, de mindent beleadunk majd, és talán összejön. Sokkal több pontunk is lehet, sokat elszalasztottunk. Ezt most már el kell kerülni, különben tényleg nem lesz meg a negyedik hely.”