A csütörtökön az idei hibáit boncolgató újságírókat lefejeléssel fenyegető Max Verstappen szépen indította a pályán a kanadai versenyhétvégét, hiszen hibátlan teljesítménnyel az első után a második szabadedzésen is ő lett a leggyorsabb.

A Red Bull hollandja mögött a ferraris Kimi Räikkönen zárt a második helyen, míg a harmadik Daniel Ricciardo lett annak ellenére is, hogy az edzés jelentős részét a garázsban töltötte, amíg az autóját szerelgették.

A hatszoros montreali győztes Lewis Hamilton a 4. lett, igaz, ahogy délelőtt, délután sem a hiperlágyon futotta legjobb körét, a Mercedesnél nem is akarják egyelőre erőltetni a számukra nem túl kedvező gumit. Utána a forgalom miatt tiszta gyors kört nem teljesítő Sebastian Vettel, majd a másik mercedeses, Valtteri Bottas következett.

A középmezőny legjobbja a haasos Romain Gorsjean volt, aki a korábbi hétvégékkel ellentétben nem siránkozott és nem is hibázgatott, igaz, az igen korlátozott új alkatrészkészlet miatt a csapat meg is tiltotta a pilótáknak, hogy összetörjék az autót.

A top10-be a két Force India és a 300. F1-es versenyhétvégéjét teljesítő Fernando Alonso fért be.

A Renault-nak pocsékul alakult a péntekje: míg az első edzés első fél órájának végén Nico Hülkenberg alatt állt le az autó sebességváltó-hiba miatt, a második edzésen szinte percre pontos időzítéssel a másik pilótájuk, Carlos Sainz miatt került elő a piros zászló, miután a 7-8-as kanyarkombinációban a falnak verte az RS18-as hátulját, törmelékeket hagyva a pályán. A spanyol ugyan visszavezetett a bokszba, de a pályára már nem tért vissza.

Volt másik “kieső” is: a mclarenes Stoffel Vandoorne a 9-es kanyarnál találta meg a betonfalat, a jobb elsőt és hátsót is odaverte, defektet kapott, ráadásul a felfüggesztés is megrongálódott, így a hajtű után kénytelen volt a pálya szélén félrehúzódni.

F1: Räikkönen Red Bull-szendvicsben 1