Kevin Magnussen az ötödik helyről rajtolhat a vasárnap reggel kezdődő futamon. Az időmérőn a hatodik pozíciót szerezte meg, azonban Daniel Ricciardo büntetetésének köszönhetően eggyel jobb rajthelyet tudhat magáénak a dán pilóta.

„Jó volt vezetni az autót” – mondta Magnussen a Haas VF-18-ról, melyet a mezőny egyes tagjai a tavalyi Ferrari másolatának tartanak. „El tudtam tolni a féktávokat, később fékezhettem és hamarabb léphettem a gázra. Nem csinált semmi meglepőt az autó, jól kezelhető volt.”

A Haas-versenyző 2014 óta nem indult ilyen jó helyről, akkor még a McLarennel ért el néhány második soros rajthelyezést. „Az ötödik helyről indulok, köszönhetően néhány hibának” – utalt ezzel Daniel Ricciardóra, és Valtteri Bottasra, aki összetörte Mercedesét az időmérőn.

„Tudjuk, hogy vannak mögöttünk gyorsabb fickók, mindent bevetek, hogy ott is maradjanak. Még ha el is mennek mellettünk, akkor is örülni fogunk, ha a hetedik hely környékén végzünk.”

Magnussen különösen élvezte, hogy megelőzte egykori csapatai autóit, mindkét Renault-t és McLarent. „Rendkívül boldog leszek, ha holnap is előttük tudok végezni. Kétségtelenül le akarom őket győzni, de ez majd holnap lesz.”

Habár az év eleji barcelonai teszteken látszott, hogy az amerikai istálló lehet idén a mezőny sötét lova, 2017 hasonlóan jól indult a Haas számára, azonban a szezonjuk nem folytatódott jól. „Örülünk a jelenlegi eredményeknek, de az év folyamán végig tartani kell az egyenletes teljesítményt. Tavaly ez volt a gyenge pontunk. Ez az időmérős eredmény jó kiindulása lehet a szezonnak” – zárta a dán pilóta.