Daniel Ricciardo még a pénteki második szabadedzésen kapott három rajthelyes büntetést, miután gyorsan hajtott egy piros zászlós szakaszon. Az időmérőn tudta, hogy ennek a terhével is számolnia kell, amikor feláll a vasárnapi rajtrácsra.

„Igazságtalannak éreztem a büntetést” – mondta Ricciardo. „Léteznek megrovások, pénzbírságok, de hogy nagyjából bokán lőjenek a szezon rajtja előtt… Szerintem más megoldást is lehetett volna találni, de mindegy. Ötödikről nyolcadikra lépek hátra. Az időmérő elején rendben mentek a dolgok, de a végén még kellett volna pár tized. Úgy tűnik, az első szektorban hagytuk őket. Nem tudom, hogyan lehetett volna jobb egyensúlyunk, jóval gyorsabbak is lehetnénk, ez így frusztráló egy kissé” – mondta az ausztrál Red Bull-os.

A Red Bull pilótái a többiekkel ellentétben szuperlágy gumikon teljesítették az időmérő középső részét, így keményebb keveréken rajtolnak, mint a többiek ultralágy szettjeiken.

 

Max Verstappen ennek előnyében bízik. A holland a negyedik helyről várhatja a piros lámpák kialvását. „Meglátjuk, hogy jól választottunk-e. A pénteki adatok alapján ez tűnik a jó választásnak. Noha így trükkösebb lesz az első pár kör, nehéz előzni ezen a pályán, így nem számít, ha egy másodperccel lassabbak vagyunk.”

„Elég jól mentek ma a dolgaink. Nem sokat tehetünk Lewis ellen, amikor feltekeri a Mercedes-motort. Az utolsó körömben hibáztam a 13-as kanyarban, ott hagytam kéttizedet és túlhevültek a gumijaim. Viszont közel vagyunk a Ferrarihoz, ami jó” – zárta a holland pilóta.