Romain Grosjean az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén igazolta, hogy a Haas lehet az idei szezon meglepetéscsapata, bő fél másodperccel volt gyorsabb a Fernando Alonso vezette középmezőnynél.

A spanyolt nem lepte meg a Haas szereplése, be is szólt a csapatnak. “Az autójuk a tavalyi Ferrari másolata, márpedig a Ferrari tavaly nyert itt” – mondta Alonso.

“A Haas nagyon gyors, talán ott van a három élcsapat nyomában. Nehéz lesz őket legyőzni, különösen az első versenyen, illetve a szezon első felében. De igyekszünk közel maradni, és lecsapni minden kínálkozó lehetőségre.”

Carlos Sainz egyetért Alonsóval. “Sajnos úgy tűnik, hogy fél lépéssel a középmezőny előtt járnak, de igyekszünk felzárkózni” – fogalmazott a Renault spanyol versenyzője.

Nem csoda, hogy Grosjean vigyorogva állt az újságírók elé. “Jó nap volt, elégedett vagyok az autóval, nagyszerű munkát végeztek a srácok” – fogalmazott a francia.

“Sikeres tesztjeink voltak télen, jó megerősítést kapni arról, hogy egy másik pályán, más hőmérsékleti viszonyok között is jó az autó.”

“Ez még csak a szezon legeleje, építkeznünk kell tovább. Vannak területek, amelyeken még javulhat az autó, de alapvetően elégedett vagyok a mai nappal.”