A 2018-as Forma-1-es előszezoni tesztelés hetedik, utolsó előtti napján a Ferrari egészen elképesztő idővel rukkolt elő, Sebastian Vettel délelőtt Daniel Ricciardo előző napi rekordját közel egy másodperccel megjavítva 1:17,182-es kört ment Barcelonában.

A német ideje mindenképpen igen erős, de érdemes hozzátenni, hogy a fő riválisok, a címvédő Mercedes és a Red Bull sem hajtott a tempóra, sokkal inkább a hosszú etapokra koncentráltak, azokon pedig elég kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok, az átlagokat tekintve pedig még mindig a Merci a leggyorsabb.

A megbízhatóság egészen példás volt csütörtökön, elképesztő távot tettek meg az autók, a Williams a maga 135 körével, azaz két versenytávval lett az utolsó a sorban, míg a három nagycsapat 180 feletti körszámmal zárt.

Ma végre a McLaren is működött. Bár délelőtt volt egy kétórás csend náluk, valamin ügyködtek a garázsban, a belga pilóta végül több mint 150 kört hozott össze.

F1: Nagyot villantott a Ferrari, végig bírta a McLaren 1

Egész nap egyetlen incidens történt, a sauberes Marcus Ericsson csúszott ki délután a 4-es kanyarban, de később ő is folytatta a munkát.

Míg ma Vettel ideje a szenzáció, érdekes lesz látni, hogy a pénteki zárónapon mit tudnak majd a többiek, ha és amikor ők is időmérős szimulációkat végeznek. Vajon lesz gyorsabb a Ferrarinál?

F1: Nagyot villantott a Ferrari, végig bírta a McLaren 2

F1: Nagyot villantott a Ferrari, végig bírta a McLaren 3