Ahogy köztudott, a múlt vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjon Sebastian Vettel a futam 19. körén oldalról nekiütközött Lewis Hamilton Mercedesének, miután úgy vélte, hogy a megelőző kanyarban a háromszoros világbajnok féktesztelt vele, azaz váratlanul lassított, hogy megzavarja, esetleg balesetbe kényszerítse őt.

A versenybírók Hamiltont vétlennek találták, Vettelnek 10 másodperces stop&go büntetést adtak, igaz, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn újabb vizsgálatot kezd az incidenset illetően, így még más is lehet az ügy végkimenetele.

Vasárnap óta nagyon sokan elmondták már véleményüket az esetről, a McLaren újonca, Stoffel Vandoorne így írt a balhéról a Motorsport.comon vitt állandó rovatában:

“A bakui verseny után természetesen a Sebastian Vettel és Lewis Hamilton közötti incidens volt, és világos, hogy számos eltérő vélemény van a történtekről. Én úgy gondolom, hogy a fedélzeti kamerás felvételekből sosem lehet igazán jól megítélni a dolgokat, de az biztos, hogy kicsit furcsa volt Seb reakciója. A pillanat hevében, a győzelemért folyó küzdelemben talán eluralkodnak az indulatok.”

“Általánosabb értelemben, a Forma-1 szempontjából szerintem pozitív dolog volt ez a balhé, a szurkolók, a nézők pontosan ilyen rivalizálást, nagy harcot akarnak látni a bajnoki címért. Nem mondom, hogy Seb jól tette vagy épp rosszul, de a sportág szempontjából jó, ha ilyen érzelmeket látunk” – magyarázta a belga.