A vasárnapi, kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíj egyik legfurább incidensét Lewis Hamilton és Sebastian Vettel produkálta, amikor a harmadik biztonsági autós szakasz alatt, a safety car kiállása előtt a 15-ös kanyar kijáratánál a ferraris hátulról ráfutott a lassan forduló Mercedesre, majd ezen felbőszülve mellé hajtott, mutogatott és ráhúzott Hamilton autójára.

Vettel a húzásért 10 másodperces stop&go büntetést és három büntetőpontot kapott, Hamiltont a telemetriai adatok alapján nem találták felelősnek a versenybírók.

A Mercedes csapatelnökét, Niki Laudát egészen meghökkentette Vettel viselkedése, úgy véli, rossz vége lesz, ha így folytatja:

“Lewis egyszer még neki fog menni. Mármint nem az autóval, hanem ököllel. Lewis helyében én megkérdezném tőle, hogy mégis mi a baja” – nyilatkozta az egykori Ferrari- és McLaren-pilóta, háromszoros világbajnok.

“Sebastian azt mondta, semmi rosszat nem tett. Ez normális reakció, fejben egyelőre még máshol jár. Remélhetőleg két-három nap után leesik majd neki a dolog. Ha valakit seggbetolsz, az a te hibád, ez nem kérdés. Olyat viszont még nem is láttam, hogy aztán odahúz mellé és szándékosan meglöki… Egyszerűen nem is értem. Vettel általában rendes srác, ezt most nem értem. Megőrült.”