A vasárnapi Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a bajnokság két éllovasa, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton furcsa incidensbe keveredett, amikor a harmadik biztonsági autós szakasz alatt, a safety car kiállása előtt a 15-ös kanyar kijáratánál a ferraris hátulról ráfutott a lassan forduló Mercedesre, majd ezen felbőszülve mellé hajtott, mutogatott és ráhúzott Hamilton autójára.

Vettel a futam során később 10 másodperces stpo&go büntetést, később pedig még három büntetőpontot is kapott az esetért, de a verseny után egyáltalán nem tanúsított megbánást, azt a meggyőződését hangoztatta, hogy ha őt büntették, Hamiltont is kellett volna.

A versenybírók nem értettek, nem érthettek vele egyet, ugyanis a még a futam alatt bekért telemetriai adatok alapján Hamilton a 15-ös kanyarban nem lassított kiszámíthatatlanul, nem fékezett hirtelen, pontosan ugyanúgy vezetett, mint a korábbi újraindításnál.

“Igen, tudom, hogy a vezető autó diktálja a tempót, de épp a kanyarból jöttünk kifelé. Hamilton gyorsított, majd akkorát fékezett, hogy hiába fékeztem én is azonnal, nem tudtam időben megállni, belerohantam hátulról. Semmi szükség nem volt erre!” – mondta Vettel, akit a versenybírók ítélete sem győzött meg.

F1: Az adatok is bizonyították Hamilton ártatlanságát 1

Ami a Hamilton mellé sorolást és a Mercedesre való ráhúzást illeti, a stewardok a felvételek alapján egyértelműnek látták, hogy Vettel szándékosan hajtott neki a riválisnak. A négyszeres világbajnok ezt is vitatta:

“Felmentem mellé, egy kicsit összeértünk, de leginkább azért soroltam mellé, hogy integessek neki. Nem is mutattam be vagy ilyesmi, egyszerűen csak jelezni akartam, hogy ez nem volt okés, hiszen beszélni nem tudok hozzá.”

Vettel a Bakuban begyűjtött három büntetőponttal összesen már 9 egységnél jár az elmúlt 12 hónapban, három pont választja el egy egyfutamos eltiltástól. Ha a következő versenyhétvégén nem kap további pontokat, könnyebb lesz a helyzete, ugyanis július 11-ére elévül majd két, a tavalyi Brit Nagydíjon Felipe Massa leszorításáért kapott pontja.

Látta? Itt az új magyar csodagyerek