Sebastian Vettel Bakuban véletlenül vagy szándékosan, de nekiment Lewis Hamiltonnak, az esettel kapcsolatban mindenkinek van véleménye. Jacques Villeneuve-é egészen hiteles, mert neki valóban direkt ment neki Michael Schumacher 1997-ben, amiért a német szezonban szerzett összes vb-pontját elvették.

“Az teljesen más volt. Ők 30-cal poroszkáltak, kit érdekel?” – mondta Villeneuve. “Természetesen csúnya dolog volt, de Lewis féktesztelte Sebastiant. Én is pilóta vagyok, tudom, mi a dörgés.”

“Ha bármelyik pilóta ezt tette volna velem, úgy reagáltam volna, mint Seb. Megkapta a büntetését, a legnagyobbat, amit az új szabályok szerint kaphatott.”

Villeneuve szerint Vettel nem is direkt ment neki Hamiltonnak. “Csak egy keze volt a kormányon, Lewist nézte és mutogatott. Ilyen kerékállással és egy kézzel nem lehet direkt nekimenni senkinek. Aki ilyet akar tenni, annak két kézzel kell fognia a kormányt.”

“Rendben van ez, és nagyon laza volt. A magam részéről örülök, ha a pilóták érzelmeket mutatnak. Nagy kár nem történt, mi ez az egész felhajtás?”

Villeneuve szerint Hamilton nem csak féktesztelt, később sem volt sportember. “Az ütközés még mindig jobb volt annál, mint amikor Lewis Bottast akarta Vettel lelassítására használni. Azt hallgatni is kínos volt.”

Sir Jackie Stewart is kritizálta Hamiltont, ő sem veszi be, hogy honfitársa nem lassított. “Nagyon egyszerű lenne egy emberre kenni az egészet” – így Stewart. “A csúnya viselkedés előtt azonban történt valami.”

“Lewis erősen lelassított egy szokatlan ponton. Nem akarom rákenni az egészet, de még soha nem láttam olyat, hogy valaki ennyire hirtelen lelépett a gázról.” Stewart szerint Vettel reakciója ezzel együtt elfogadhatatlan, és sürgette azt is, hogy az FIA állandó felügyelőket alkalmazzon.

Vettel korábbi főnöke, a Red Bull-os Helmut Marko is a német mellé állt. “Hamilton féktesztelte Vettelt. Seb bepipult és bosszút állt, de azzal, hogy a Mercedes nem tette vissza rendesen Hamilton fejvédőjét, a sors igazságot szolgáltatott.”

“Az egész nagyon alacsony tempónál, a biztonsági autó mögött történt. És egy versenyzőnek igenis legyenek érzelmei.”