A bajnoki éllovas Vettel (Ferrari) negyedik, legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton (Mercedes) pedig ötödik lett. Előbbi azért kapott egy bokszban letöltendő 10 másodperces büntetést, mert az egyik biztonsági autós periódus alatt belecsúszott hátulról Hamilton autójába, majd a brit mellé hajtott, és oldalról is meglökte, miközben mindketten hevesen gesztikuláltak.

Olaszország

La Stampa: “Ütközés, büntetés és harag. Összecsaptak az aszfaltbetyárok, elfelejthetjük a mosolyokat és egymás kölcsönös méltatását. Három hónap elteltével robbant a gyűlölet Vettel és Hamilton között.”
La Repubblica: “Vettel megbocsáthatatlanul viselkedett, főleg négyszeres világbajnokként. A német az ámokfutó Zidane-ra emlékeztetett a 2006-os világbajnokságon. A kamikaze-akciót elsősorban önmaga bánhatta, mivel a kíméletes büntetés nélkül megnyerhette volna a futamot.”
Gazzetta dello Sport: “Hamilton és Vettel első igazi összeakaszkodása, melyet sosem fogunk elfelejteni. Pofon és riposzt: akárcsak Zidane és Materazzi. Az olasz provokál, Zidane lefejeli, és kiáll. Persze minden rivalizáláshoz kell egy kis rosszindulat…”

Anglia

The Sun: “Az azeri verseny Vettel és Hamilton veszekedése miatt marad emlékezetes. A ferraris szándékosan fegyverként használta az autóját, és belement Hamiltonba. Elfajult a vb-címért folyó versengés, az eddigi bajtársiasságot felejtsük el: ez már nyílt háború.”
Daily Mirror: “Vettelnek bocsánatot kell kérnie Hamiltontól és az egész Forma-1-től, mert rossz hírbe hozta a sportágat.”
Times: “Mindenfajta barátság véget ért Azerbajdzsánban Vettel és Hamilton között. A vad versenyen Ricciardo nyert, négyszer jött be a biztonsági autó, törmelék hevert a pályán, volt piros zászló, Vettel pedig kétszer belehajtott Hamiltonba.”
Mail Online: “Előzőleg Ricciardo az egész vagyonát feltehette volna arra, hogy nem nyeri meg a bakui futamot.”
BBC: “Ennyi dráma és izgalom, amennyit ezen a délutánon láthattunk, máskor egy egész idényben nincs.”

Németország

Bild: “Szeretet és béke – ennek befellegzett a Forma-1-ben. Itt a háború. Bakuban olyan jeleneteket láthattunk, mint egy dodzsempályán.”
Stuttgarter Zeitung: “Vettel balról előzött, elvette a kezét a kormányról, kemény szavakkal szidta riválisát, majd nekiment. Méghozzá olyan erővel, hogy a Ferrari két kereke is a levegőbe emelkedett. Akár a búcsúban.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Lehet, hogy Hamilton szándékosan megzavarta Vettel ritmusát, és provokálta őt, de csak annyit csinált, hogy levette a lábát a gázról, és 49 km/órára lassított. Eddig nem mutatott be veszélyes fékezéseket, s ezúttal sem tette.”
Abendzeitung: “Csúcstalálkozó Bakuban. Miközben Hamilton gratulált a győztes Ricciardónak, a Ferrari sztárja nyílegyenesen besietett a csapat bokszába, minden bűntudat nélkül.”

Spanyolország

El Mundo: “Vettel, a huligán. A német megtámadta Hamilton Mercedesét a bakui káoszban.”
El País: “Vettel elvesztette az önuralmát. Az utóbbi évek legabszurdabb futama annyira őrült volt, hogy még egy ilyen tapasztalt pilóta is kijött a sodrából. A 19. körben elgurult a gyógyszere.”
Marca: “Vettel megérdemelte volna a fekete zászlót. A versenybírók azonban megkímélték a németet, aki így beért negyediknek Hamilton előtt.”

Oroszország

Kommerszant: “Az Azeri Nagydíj még érdekesebbé tette a címért folyó versengést. Általános meglepetésre Ricciardo győzött, de a csúcspont Hamilton és Vettel vitája volt.”

Franciaország

L’Equipe: “Hamilton és Vettel között hivatalosan is hadiállapot állt be. A folytatásban nem tompa pengével vívnak.”
Le Monde: “Vettel és Hamilton nem maradt adósa egymásnak, kölcsönösen feszegették a határokat, ami a sportág nagy rivalizálásaira emlékeztetett.”

Svájc

Blick: “A labdarúgásban Vettel ‘utánrúgásáért’ vita nélkül piros lap járt volna. Kár, hogy a két szupersztár versengését megmérgezik a szavak.”