Ahogy közismert, a múlt vasárnapi Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a verseny 19. körében Sebastian Vettel a biztonsági autós szakasz végén a vezető Lewis Hamilton mellé hajtott, majd heves gesztikulálás mellett oldalról nekiütközött az angol versenyző autójának, miután a német úgy vélte, az előző kanyarban a mercedeses féktesztelt vele, azaz váratlanul lassított, hogy hátulról beleszaladjon a követő ferraris.

A bakui versenybírók a telemetriai adatok alapján Hamiltont vétlennek találták, Vettelt viszont a manőveréért 10 másodperces stop&go büntetéssel sújtották és kiosztottak neki 3 büntetőpontot is.

Sokak szerint Vettel túl olcsón megúszta, súlyosabb büntetést érdemelt volna, és úgy tűnik, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is így látta ezt, ugyanis a felügyelőszervezet szerda esete bejelentette, hogy újra megvizsgálják a történteket.

Az FIA közleménye alapján újra megvizsgálják a bizonyítékokat, hogy fényt derítsenek az ütközés pontos okaira, és kiderüljön, szükséges-e további lépés, szankció.

A vizsgálat jövő hétfőn kezdődik, eredményéről az FIA a hétvégi Osztrák Nagydíj előtt ad majd tájékoztatást.