Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is elmondta a véleményét Sebastian Vettel és Lewis Hamilton bakui ütközéséről, amely miatt a Ferrari pilótája tíz másodperces stop/go büntetést kapott.

“Sebastian nyilvánvalóan úgy érezte, hogy Lewis féktesztelte őt, és emiatt leszállt nála a vörös köd” – mondta Horner. “Elvesztette az önuralmát, történt, ami történt, aminek szükségszerű következménye volt a büntetés. De ez a pillanat hevében történt dolog.”

“Az érzelmek most már az egekbe szöknek, Lewis és Sebastian a vb-címért küzdenek. Ez alapozza meg a rivalizálásukat a szezon hátralévő részére, nagyszerű bajnoki csatát várok.”

Vettel bizonyos értelemben saját magával szúrt ki a keménykedésével, mert Hamilton fejvédős problémája miatt simán megnyerhette volna a futamot. Így Daniel Ricciardo ölébe hullt a győzelem, aki félig-meddig megérti Vettelt.

“Seb néha nem gondol a következményekre, mielőtt akcióba lendül” – fogalmazott az ausztrál. “A szenvedély és a sikeréhség irányítja, néha egy kicsit kontroll alatt kéne ezt tartania.”

“Nagyon tisztelem Sebet az elszántsága miatt és azért, hogy mennyire szereti ezt a sportot. Ez a sok szenvedély néha agresszióba csap át, de ezt is tisztelem és kedvelem benne.”