Számos esetben még mindig a közösségi médiát használják szabálytalanságaik dokumentálására az elkövetők. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, ugyanúgy visszaütött a nyilvánosság ereje gyorshajtónál és autótolvajnál is, néhány hete pedig egy influenszer inthetett búcsút a jogosítványának, miután nem egyszer azzal dicsekedett több mint 700 ezer követőjének, hogyan hagyja figyelmen kívül a legalapvetőbb közúti előírásokat is.

A múlt héten egy újabb felkapott száguldozóval lett szegényebb az internet, ugyanis május 16-án, csütörtökön a New York-i hatóságok elfogták a Squeeze.Benz nevű, sok videójával többmilliós nézettséget elérő YouTube-csatorna mögött álló Antonio Ginestrit. A 19 éves fiú több mutatványával felhívta magára a figyelmet – végül a rendőrökét is –, ezek egyike az volt, amikor a BMW M4-esével a Times Square-en driftelt, mint arról a Road & Truck beszámolt.

A hatóságok szemében Ginestri az amerikai nagyváros „egyik legtermékenyebb utcai versenyzője” volt. Elkapni azonban korántsem volt egyszerű: miután egyszer kicselezte a rendőri szerveket, a fiatal sofőr azt hitte, sikeresen megúszhatja a felelősségre vonást. Tévedett azonban, mivel a rendőrök ezek után a videókat szondázva kezdtek el nyomozni – ráadásul nemcsak Ginestri, hanem más ismert youtuberek tartalmait is pásztázták: állítólag egy április 11-én közzétett felvétel vezette őket nyomra.

Bár időközben szabadlábra helyezték, a történetnek még nincs vége: úgy tűnik, Ginestrinek a virális videói miatt New Jersey államában is felelnie kell majd. Az ominózus tartalmak miatt azonban New Yorkban is tovább vizsgálják az ügyét, már csak azért is, mert az egyik ominózus tartalom épp azt örökítette meg, hogy nagy sebességgel elhajtott, miután egy Lamborghini Urusszal hátulról egy taxinak koccant.

„Mindenki, aki azon töri a fejét, hogy veszélybe sodorja magát és másokat, aztán meggondolatlanul végighasít New York utcán, gondolja át újra” – nyilatkozta Kaz Daughtry, a New York-i rendőrség helyettes biztosa. Daughtry az eset kapcsán azt is kilátásba helyezte, hogy annak a letartóztatás mellett az is a következménye lehet, hogy elkobozzák az autóját.