Egyértelműen vékony jéggé vált a közösségi média használata 2024-re: nem egy esetben ütött vissza, hogy az elkövetők a saját szabálytalankodásukat örökítették meg, majd a hatóságok az adott fényképet vagy videót bizonyító erejűnek találták – legyen szó akár gyorshajtásról, akár autólopásról.

Aki rendszeresen böngészi a közösségi oldalakat, valószínű, hogy találkozott már az @srt.miles néven futó fiókkal, mely amellett, hogy gyakran felbukkan az algoritmus által ajánlott tartalmak között, több mint 700 ezren követik. A rendőrség számára sem ismeretlen a népszerű Instagram-oldal és a mögötte álló Miles Hudson, akit gondatlan vezetéssel vádolnak az internetre feltöltött tartalmai alapján – írja a Seattle Times.

Hudson akkor került a seattle-i hatóságok látókörébe, amikor március második felében elhúzott egy járőr mellett, egy még hangosabban üvöltő motorral, ahogy a gázra lépett. A rendőrnek azonnal ismerős volt a tavalyi évjáratú Dodge Charger SRT Hellcat, és annak sofőrjét is felismerte, hiszen januárban egy hasonló helyzet után állította meg.

 

Az influenszerként aktívan tevékenykedő 20 éves férfi beazonosítását emellett megkönnyítette a Dodge tigriscsíkos mintázata, ami a már említett Instagram-posztokban ugyancsak visszaköszönt. „A jármű jól ismert a rendőrök előtt, annak révén ugyanis, hogy átalakították a kipufogórendszerét, nagyon jellegzetes hangja van, ami több háztömbnyi távolságból hallható” – olvasható a rendőrségi jelentésben.

Több olyan videót készített, amiben a késő esti órákban pörgeti a Charger 6,2 literes V8-as motorját, aminek a környékbeliek már kevésbé örülnek; elmondásuk szerint még 50 emeletnyi magasságban is jól hallható. A hetedik generációs Charger 2015 óta gyártásban lévő, legerősebb változata közel 330 km/órás csúcssebességre képes, a HEMI-motor pedig 717 lóerős, ami mellé 880 Nm-es forgatónyomaték párosul.

 

Egy februári posztja alapján Hudson nem félt kihasználni az autójában rejlő potenciált: állítólag lefilmezte, hogy 172 km/órás sebességgel versenyzett egy másik autóval, pedig az adott területen 40 km/órás korlátozás van érvényben. A rendőrség szerint a felvétel alapot adhat a vádemeléshez, amivel Hudson nem ért egyet.

A vele szemben folytatott vizsgálatot azzal magyarázta, hogy az autója akkor is hangos, ha 20 km/órával sem megy, illetve akkor is, ha 320-szal közlekedik. „Ez egy izomautó, mindig hangos lesz” – nyilatkozta a lapnak. „Úgy érzem, jobban zavarja az embereket, hogy egy színesbőrű fiatalembernek szép autója van. Pedig sokkal nagyobb problémák léteznek annál, minthogy egy fiatal fekete srácnak szép autója van, ami időnként hangos.”

Amennyiben elítélik gondatlan vezetésért, csúnyán megütheti a bokáját Miles Hudson. Emiatt ugyanis akár egy évig terjedő szabadságvesztés és/vagy 5000 dolláros, átszámítva 1,8 millió forintos pénzbüntetés is kiszabható, továbbá legalább 30 napra a jogosítványát is bevonhatják.