A japán autópálya-rendőrség flottájában van egy Nissan GT-R; Franciaországban előveszik az Alpine A110-es járőrautókat, ha gyors beavatkozásra van szükség; Olaszországban évtizedek óta van egy-két Lamborghini a kötelékben, hogy Dubajról ne is beszéljünk

Szóval úgy tűnik, a hatóságok világszerte szeretik luxus- és/vagy sportautókkal népszerűsíteni a szolgálatot, most pedig itt egy újabb hely, ahol beálltak ebbe a sorba:

Május 10-én a Miami Beach-i rendőrség bemutatott egy Rolls-Royce Ghostot, amely teljes rendőrségi díszben és fényárban pompázik.

Ez a Ghost azonban nem azt a funkciót tölti be, mint elsőre gondoltuk. A 2012-es modellt szigorúan toborzásra használják, de ami még fontosabb, hogy az autó valójában a Braman Motors tulajdona. A helyi luxusautó-kereskedés állja az összes felmerülő költséget, legalábbis ezt állítja a városvezetés. Szóval nem az adófizetők pénzéből parádéznak, mert állítólag csak egy sima olajcsere 2000 dollárba (700 ezer forint) kerül egy Rolls-Royce-ban.

„Nem vállaltunk semmilyen költséget a luxusjármű kapcsán. Miami adófizetőinek egyetlen fillérjébe sem kerül”  nyilatkozta a toborzási osztály sajtószóvivője a Miami Heraldnak.

Az MBPD továbbá tisztázta, hogy a Rolls-Royce csak kölcsönben van náluk, a kampány végén vissza fogják adni a Braman Motorsnak.

Egy használt, bő 10 éves Rolls-Royce Ghost modell 50-60 millió forintba kerül, futásteljesítménytől, állapottól függően. Egy új Ghost 150 millió környékén mozog, amelyhez 6,75 literes, 563 lóerős és 850 Nm nyomatékú, V12-es motor jár, na meg az összes VIP-hely kulcsa, ami csak létezik a Földön…