Karnyújtásnyira a Porthmeor Beachtől, a cornwalli St Ives-ben 100 ezer fontért (kb. 40 millió forint) hirdettek meg egy nagynak nem éppen mondható, 2 méter széles, összesen 10 m²-es területű garázst – írja a Daily Mail. Legfőképpen az úszók és szörfösök körében népszerű a környék, de a turistáknál is kedvelt célpont, mivel innen mindössze 5 perc sétával közelíthető meg a Tate Galéria és a történelmi kikötő.

Cornwallban eleve drága mulatság megállni, a legtöbben így a központtól található hegyen parkolnak inkább. Ezzel párhuzamosan a magánparkolók is egyre drágulnak, mint azt a fenti példa is mutatja. Az év elején mindössze egy hét után elkelt egy, a tengerpartra egyébként lenyűgöző kilátást biztosító parkolóhely a hegytetőn, pedig azért is elkértek 45 ezer fontot.

A most meghirdetett garázst kifelé nyíló, elektromos faajtókkal és világítással szerelték fel, és habár azt ígérik, leendő tulajdonosának válláról komoly terhet vesz le a parkolás kapcsán, huzamosabb ideig is eltarthat – főleg napjaink nagyobb és szélesebb autóival –, mire becentiznek oda bármilyen járművet. Mondjuk sokaknak még ideális méretarányok mellett is kihívás a beállás.

100 ezer font azonban aprópénz ahhoz képest, amit például Londonban kell fizetni egyes esetekben. Az ottani rekord 350 ezer font (kb. 140 millió forint), de a világ legdrágább parkolóhelyéig egészen a hongkongi luxusnegyedig kell utazni, ahol a dollármilliós összegek sem kizártak.