Nem csak Budapesten jelent problémát egy üres parkolóhely keresése, Londonban is jelen vannak ugyanezek a problémák. A brit fővárosban aranyat érnek az üres parkolóhelyek, és ezt akár szó szerint is érthetjük: hihetetlenül magas összegekért cserélnek gazdát ezek a területek.

A fenti képen látható, a fotón éppen foglalt helyért például nem kevesebb, mint 90 millió forintnak megfelelő összeget kér jelenlegi tulajdonosa. A terület valóban jó helyen, a város központjában van – gyalogszerrel is könnyen elérhető a Hyde Park, az Oxford Street és a West End –, és újdonsült lízingelőjének 85 évre, 2104 júliusáig megoldaná autójának elhelyezését.

Lakást vehetnénk a drágán eladó parkoló árából 1

Az összeg nem csak magyar, de brit viszonyok közepette is magas. Összehasonlításképpen, a Londontól 3 órányi autóútra lévő Sheffieldben hasonló összegért már egy négyszobás házat lehet kapni, saját garázzsal és beállóval.

Ez az ár azonban még a brit rekordot sem közelíti meg, nemhogy a világ legdrágább parkolóhelyének árát. Előbbi cím tulajdonosa egy londoni mélygarázsban lévő parkolóhely, melyet 150 millió forintnyi fontot kínáltak. A legdrágább helyért azonban Hong Kongig kell utazni: 2019-ben egy irodatulajdonos 300 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy 73 emeletes irodaház garázsában található 12,5 négyzetméternyi területért.