Minden jel arra utal, hogy menet közben esett le a pickup rakománya a platóról, a sofőr pedig megállt a leálló sávban, hogy összeszedje az elhagyott cuccot. Igen, az autók között rohant át a pályán, majd vissza a saját járművéhez. Szerencsére nem történt baleset.

 

Vajon ez volt a helyes döntés?
Igen, én is ezt csináltam volna
12% (39)
Nem! Azonnal hívtam volna a 112-őt, hogy küldjenek segítséget
19% (63)
Nehéz megítélni, ilyen helyzetben nehéz józan döntést hozni
36% (120)
Attól függ mi volt az a csomag...
13% (43)
Nem tudom, szerintem lapos a Föld
20% (66)

Azt sem árt tudni, hogy autópályán még a leállósávban is tilos gyalogosan közlekedni. Szóval ha például elfogy az üzemanyag, akkor a legközelebbi benzinkútig sajnos a szalagkorlát mögött, a csalánosban kell menetelni. Azt is jó megjegyezni, hogy az autópályán kifogyott üzemanyagtankért egyes országokban büntetés is jár. Hasonlóan szigorúan büntethető, ha a leállósávban stoppol valaki.

Nem véletlen, hogy ennyire tiltott dolog a leállósáv nem rendeltetésszerű használata. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. egy vizsgálat eredményei alapján azt állapította meg, hogy a magyar autópályák leállósávjain nagyjából 20 perc a túlélési idő. Magyarul a statisztika szerint nagyjából ennyi időt lehet ott eltölteni élve. Szóval teljesen indokolt, olyan gyorsan elhúzni onnan, amilyen gyorsan csak lehet.